Kriz | Konular | Kitaplar

Bankalar, krize rağmen şube açtı

Bankaların şube ve personel sayısında 2008 yılında süren artış krize rağmen devam etti.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Aralık sonu itibariyle bankalar ile bunların şube ve personel bilgilerini açıkladı. Buna göre, bankacılık sisteminde Ekim-Aralık döneminde faaliyet gösteren banka sayısı 49 oldu. Mevduat bankaları sayısı 32, kalkınma ve yatırım bankaları sayısı 13 ve katılım bankaları sayısı 4 olarak gerçekleşti. Mevduat bankalarından 3 tanesi kamu sermayeli, 11 tanesi özel sermayeli ve 17 tanesinin de yabancı sermayeli banka olduğu belirlendi.


Şube sayısındaki artış son çeyrekte yavaşladı

Şube ve personel sayısındaki artış Ekim-Aralık döneminde de devam etti. Mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarındaki toplam şube sayısı son bir yılda bin 173 adet, Temmuz-Eylül dönemine göre ise 247 adet artarak 8 bin 791'e yükseldi. 2007 yılı sonuna göre şube sayısı kamusal sermayeli mevduat bankalarında 214, özel sermayeli mevduat bankalarında 665, yabancı sermayeli mevduat bankalarında 293, kalkınma ve yatırım bankalarında ise 1 adet arttı.

Ekim-Aralık döneminde mevduat bankalarında banka başına ortalama şube sayısı 273 oldu. Bu rakam kamusal sermayeli mevduat bankalarında 806, özel sermayeli mevduat bankalarında 390, yabancı sermayeli bankalarda ise 120 olarak gerçekleşti.


Haber: AA


Konular