Kriz | Konular | Kitaplar

DANİMARKA'DAKİ TÜRK SCANWAY / TYRKİET İFLAS ETTİ

Avrupa’da acente iflasları devam ediyor.
İflas eden tur operatörlerine Danimarka'da faaliyet gösteren Türk tur operatörü Scanway/Tyrkiet Eksperten de eklendi. Firma iflasını resmi internet sitesinden duyurdu..

1997'den bei Daimarka'da Türkiye spesiyalisti olarak çalışan Scanway/Tyrkiet Eksperten CEO'su Zeynep Doğusoy imzasıyla yapılan yazılı açıklamada,, pazarda rekabetin zorlaştığını ve düşük satışların devam etmeyi imkansız hale getirdiğini belirtilerek, şöyle deniliyor:
"17 yıldır seyahat sektörüne hizmet ediyoruz ve 1 milyondan fazla yolcu taşıdık. Bu durumdan dolayı büyük üzüntü yaşadık. Herkesten özür diliyoruz. Türkiye'de seyahatte olan tüm tatilciler Seyahat Garanti Fonu kanalıyla evlerine döneceklerdir."

Tyrkiet Eksperten olarak 1997'den bu yana Türkiye'ye yönelik operasyon yapan Scanway, Danimarka’ca internet sayfası üzerinden iflasını yazılı olarak duyurdu. Acentenin Antalya’da 200 müşterisi olduğu belirtiliyor.

Acentenin resmi sitesinde yapılan açıklamada, iflasın Danimarka'da bulunan iflas sigortası 'Rejsegarantifonden'a bildirildiği ve tatilde olanların garanti fonundan yararlanarak ülkelerine dönebilecekleri ifade edildi.

Hali hazırda ücreti ödenmiş paket turların ve iflas sigortası yapılarak alınmış “sadece uçak” seyahatlerin Seyahat Garanti Fonu tarafından devralınacağı belirtildi.

Ayrıca tatilde bulunanların gelişmeler hakkında bölgede bulunan rehberlerden bilgi alabilecekleri aktarıldı.

Sacanway, 3'ü Bodrum, 2'si Marmaris ve biri de Alanya'da olmak üzere Türkiye'de toplam 6 totel işletiyor.

Danimarka basınında ilk haber

Scanway'in Danimarka Seyahat Garanti Fonu’na iflas istemini vermesi ülke medyasında birinci haber olarak yer aldı. Şirketin Satış ve Pazarlama direktörü Deniz Jensen ülke medyasına yaptığı açıklamada, en son dün sabah yaptıkları tüm kurtarma girişimlerin sonuç vermemesi sonunda Seyahat Garanti Fonu’na iflas istemiyle başvuruda bulunarak yurtdışında bulunan müşterilerin fona devredildiğini söyledi.

Konular