Devlerin İflası!
2013 yılının Haziran ayı itibari ile Türkiye'nin dev firmalarından iflas erteleme ve iflas haberleri gelmeye başladı. Türkiye'de yıllardır kendi alanlarının önde gelen ismleri olarak bilinen dev firmaların kayıtları şu şekilde yer aldı:
25 Metrekarelik dükkânla başlayan hikaye: Bücürük
Bücürük’ün kuruluş hikâyesi ise tekstilin kalbi olarak bilinen İstanbul Yeşildirek’deki 25 metrekarelik bir dükkâna dayanıyor. Kenan ve Rafet Ünal kardeşlerin 1995’de kurdukları Bücürük, özellikle 2000’li yıllarda önemli bir büyüme kaydetti. Şirket hali hazırda Beylikdüzü’nde 10 bin metrekarelik bir alanda üretim, tasarım ve planlamasını yapıyor.
Haziran ayıyla birlikte Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden mali kriz haberleri gelmeye başladı.
O şirketlerden bazıları şu şekilde kaydedildi:
Türkiye’nin yıllardır bilinen en büyük çocuk giyim markalarından biri olan Bücürük, içine düştüğü mali krizi atlatamayınca şirket, iflas erteleme isteğiyle mahkemeye başvurmuştu. Bücürük mağazaları Genel Müdürü Hakan Kavaklı şirketin geçmekte olduğu zorlu süreci açıkladı.
İrlandalı özel sermaye fonu Kerten ile ortaklık yapan Bücürük (Bücürük Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.), hızlı büyüme stratejisini esas aldı. Ancak şirket kısa bir süre içinde mali zorluğa düştü. Şirkete hacizlerin gelmemesi, faaliyetlerin devam edebilmesi için iflas erteleme seçeneği masaya yatırıldı. Şirket avukatları geçtiğimiz günlerde iflas erteleme istemi ile Bakırköy Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Başvuru dilekçesinde şirketin piyasaya 23,4 milyon lira borcu bulunduğu kaydedildi. 267 kadar çalışanı olduğu ifade edilen şirketin yıllık 3 milyondan fazla ürünün üretildiği kaydedildi. Şirketin 2012 yıl sonu cirosu ise 45 milyon lira.
Tekstil’in Dev İsminden İflas Haberi:
Şirketin bir yıl kadar önce yaptığı iflas erteleme başvurusunu mahkeme dün karara bağladı. İflas erteleme dosyasına müdahil olan 400’e yakın alacaklı, şirket sahiplerinin iyi niyetli olmadığını, şirketin içinin boşaltıldığını, mal kaçırıldığı bilgisini mahkeme ile paylaştı. Wenice’nin yabancı ortaklarından biri de dünkü duruşmada “Türk ortaklarımız bizi kandırdı, paravan şirketler kuruldu, mal kaçırdılar” dedi. Dün alınan karar ile birlikte 22 yıl kadar önce temeli atılan Wenice’nin tasfiye süreci başlamış oldu.
Şirketin içi boşaltılıyor
Wenice Grubu’nun iflas erteleme dosyasına yüzlerce alacaklının müdahil olduğu görüldü. Bankalar, faktoring şirketleri, fason dikimciler, işçiler, tedarikçiler dosyaya müdahil oldu. Galatasaray Sportif A.Ş. de 100 bin dolarlık alacağı için sıraya giren firmalar arasında.
Dört klasörden oluşan iflas erteleme dosyasının yarıdan fazlası alacaklıların başvurularından oluşuyor. Başvuru dilekçelerin ortak noktası ise, iflas erteleme talebinin iyi niyet taşımadığı, şirketin içinin boşaltıldığı, mal kaçırıldığı, alacaklıların mafya zoru ile sindirildiği yönünde. Başvurularda, borçlu şirketin zararının azalmak yerine arttığına işaret edilerek iflas erteleme başvurusunun reddi talep edildi
70 Milyon Mal Kaçırıldı!
Dosyaya çok sayıda ihbar mektubunun da girdiği görüldü. Şirketin içinin boşaltıldığını içeren ihbar mektuplarının birinde ayrıntılı bir bilgilendirilmede bulunuluyor.
İddiaya göre Esenyurt Kıraç’daki depodan 70 kamyon mal hileli bir yöntem ile kaçırıldı. Söz konusu malların değeri 10 milyon TL.
Yine iki yönetim kurulunun bilgisi dâhilinde paralar bir güvenlik görevlisinin hesabına aktarıldı. Stokta gösterilen ürünler gerçekte yok. Sahte satış faturaları ile bilânçolar şişirildi. Yine bir bankanın sunduğu belgelere göre, mağaza satışlarında elde edilen paralar şirketin bankadaki hesapları üzerinden değil çalışanların hesapları üzerinden gönderildi.
İflas Erteleme Kervanında Bir Yenisi:
Bir tür kurtuluş yöntemi olarak kabul edilen iflas ertelemeye katılanlar arasında Türkiye’nin kurabiye devi olarak bilinen Kahkeciza de katıldı.
Yıllık 4 milyon kilogram kurabiye üretimi olan, iç pazarın yanı sıra ihraç da edilen Kahkecizade markasının sahibi HSN Satış pazarlama Gıda Sanayi şirketi, içine düştüğü mali darboğazı aşamayınca iflas erteletme kararı istedi. Şirket avukatı İpek Güvenç aracılığı ile İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi’ne 8 Temmuz’da başvuru dilekçesi sunuldu.
İflas Sebebini Açıkladı…
Kahkecizade’nin mali zorluğa düşme nedeni de dilekçede yer aldı. Başvuru dilekçesinde yer alan bilgilere göre, HSN Satış Pazarlama, fabrika ve markayı geçtiğimiz yıl kasım ayında 12 milyon liraya satın aldı. Satışı yapan şirkete 5,3 milyon lira ödeme yapıldı; 6 milyon liralık da piyasa borçları kapatıldı. Ancak, devralınan borçların belirtilenden de fazla çıkması, Kahkecizade’yi nakit sıkıntısına soktu. Bir yandan, üretim için gerekli harcama, öte yandan devralınan borçların ödenmesi, nakit akışının bozulmasına neden oldu.
Başvuru dilekçesinde, fabrikanın öneminden bahsedilirken, iflası durumunda hem bayilerin hem, alacaklıların, hem çalışanların zarar göreceği kaydedildi. Dilekçede ayrıca, fabrika üretiminin devam edebilmesi için, su, elektrik ve doğalgaz tedarik eden ilgili şirketlere yazı yazılması talep edildi.
Şirket Borca Battı!
Mahkeme, fabrika faaliyetlerinin sürmesi için kısa sürede karar aldı. Şirketin borca batık durumda olduğuna işaret eden Mahkeme, bilirkişi raporları daha sonra sunulmak üzere, HSN Satış Pazarlama için tedbir kararı verdi. Kararda, şirketin menkul ve gayrimenkullarine haciz konulamayacağı, yine banka hesapları ile piyasadaki alacaklarına dokunulamayacağı belirtildi. Mali Müşavir Ali Ekber Kartal ve Yurdakul Tuncer da kayyım olarak atandı. Mahkeme, şirketin, sunduğu iyileştirme planı ve bilançolarının ayrıntılı incelemesi için belirlenen 3 kişilik bilirkişi heyetinden rapor istendi.
Petrol Firmasından İflas Haberi: Full Petrol
Full Petrol, son yılların en çok konuşulan akaryakıt istasyon zincirlerinden birisiydi. Mersinli Arslan Ailesi’nin kurduğu akaryakıt istasyonları, uzun yıllar yüzde 8 indirim uygulamasıyla gündeme geldi.
Halen 53 istasyonu olan Full geçen yılın ortasında Doğan Holding ile ortaklık görüşmelerine başladı. Doğan Holding’in Full’ün yüzde 60’ı için 109 milyon dolar verdiği kulislerde konuşuldu. Ancak bu yılın başında ortaklık görüşmeleri sonlandırıldı. Bunun da nedeni, MASAK’ın, European Tobacco adlı şirketin de içinde bulunduğu bazı kurumlara “yurt dışı ticaretle terör örgütüne kaynak sağlamak” suçlaması ile başlattığı operasyon… Bu operasyonun Full’e uzandığı iddiaları şirketin akıbetini olumsuz etkiledi. Hatta operasyon nedeniyle şirketin mal varlığı dondurulunca Full mali sıkıntıya girdi.
“Şirketi Kurtarabileceğimize İnanıyoruz”
Arslan Ailesi şirketi bu süreçte korumak için hukuki yollara başvurdu. Bakırköy 9. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde Full akaryakıt istasyonlarını temsil eden 20 şirket için iflas erteleme davası açıldı. Arspet 1 Petrol, Alfa Petrol, Fullgaz Petrol, Asya Akaryakıt şirketlerinin aralarında olduğu şirketler için açılan iflas erteleme davası devam ederken şirketlere kayyım da atandı.
Konu ile ilgili konuştuğumuz Full Petrol’ün ortaklarından Mahmut Arslan, “Bu süreçte çok büyük maddi kayıplara uğradık ama şirket ticari olarak batmadı. Bir imzasız ihbar mektubuyla bize iftira atıldı. Soruşturma sonunda gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Full başarılı giden bir operasyondu. Biz şirketi kurtarabileceğimize inanıyoruz” diyor. Bu arada; Full’ün Lukoil’e beş yıllığına kiralandığı da basına yansıdı. Öğrendiğimize göre bu kiralama gerçekleşmedi, görüşmeler halen devam ediyor.
Küçük Bir Atölyeden Yola Çıkan Tekstil Devi İflas Eşiğinde: Rodi Mood
Temeli 35 yıl kadar öncesine İzmir’de küçük bir atölyeye dayanan Rodi Mood, Bitlisli Fetin Kazancı’nın kardeşleri ile kurduğu atölye zaman içinde gelişti ilk mağazalar 80’li yılların ortasında açıldı. Rodi Jeans markası ile kot üretiminde adından söz ettiren şirket 1996’da faaliyetlerini İstanbul’a taşıdı.
Türkiye genelinde 150’ye yakın mağazası bulunan hazır giyim markası Rodi Mood için yapılan iflas erteleme başvurusunda mahkeme önceki gün tedbir kararı verdi. Mahkemenin tedbir kararı ile birlikte, şirket alacaklılara karşı korumaya alınmış oldu. Şirketin piyasaya olan borcunun 100 milyon TL seviyesinde. Tekstilde benzer durumlar Wenice Kids, Hey Tekstil ve sektörün önemli isimlerinden Hikmet Tanrıverdi ve Abdullah Çınar’ın şirketleri için de gündeme gelmişti.
Cirosu 400 Milyon TL’di
2008’de konsept değişikliğine giden şirket Rodi Mood ismi ile ürün ve mağazacılık alanında önemli bir değişikliğe gitti. Türkiye genelinde 160 kadar mağazası bulunan markanın bünyesinde 1850 kişi çalışıyor. 2008 cirosu 68 milyon lira olan şirketin 2012 cirosu 400 milyon TL olarak açıklanmıştı.
Yağ Piyasasının Kralı: Doysan Yağ
Doysan Yağ Sanayi, 1977 yılında Türkiye’nin en büyük ayçiçeği çekirdeği kırma fabrikası olarak kurulmuştu. O tarihten sonra birkaç kez el değiştirdi. Şirketin son sahibi Refik Bulutçu, Doysan’ı 2007 yılında ABD merkezli ADM Yağ Sanayi’den satın alarak yeniden ayağa kaldırdı.
Yağ, tarım derken catering sektörüne de giren Bulutçu, Belçika Deliva ile de ortaklığa imza atmıştı.
Doysan’ın Üç Şirketinden de İflas Haberi
Bu ortaklıktan sonra Doysan’nın mali yapısında bozulmalar olmuş, Deliva’nın hesapta olmayan borçları ortaya çıkmıştı. Mali yapı bozulunca Refik Bulutçu çareyi iflas etmekte bulmuştu. Kadıköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesine müracaat eden Bulutçu, Doysan Deliva, Doysan İç ve Dış Ticaret Ve Doysan Tarım Ürünleri şirketleri için iflas erteleme talebinde bulunmuştu.
İstanbul Anadolu 9. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından üç şirketin de iflasına karar verildi
25 Metrekarelik dükkânla başlayan hikaye: Bücürük
Bücürük’ün kuruluş hikâyesi ise tekstilin kalbi olarak bilinen İstanbul Yeşildirek’deki 25 metrekarelik bir dükkâna dayanıyor. Kenan ve Rafet Ünal kardeşlerin 1995’de kurdukları Bücürük, özellikle 2000’li yıllarda önemli bir büyüme kaydetti. Şirket hali hazırda Beylikdüzü’nde 10 bin metrekarelik bir alanda üretim, tasarım ve planlamasını yapıyor.
Haziran ayıyla birlikte Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden mali kriz haberleri gelmeye başladı.
O şirketlerden bazıları şu şekilde kaydedildi:
Türkiye’nin yıllardır bilinen en büyük çocuk giyim markalarından biri olan Bücürük, içine düştüğü mali krizi atlatamayınca şirket, iflas erteleme isteğiyle mahkemeye başvurmuştu. Bücürük mağazaları Genel Müdürü Hakan Kavaklı şirketin geçmekte olduğu zorlu süreci açıkladı.
İrlandalı özel sermaye fonu Kerten ile ortaklık yapan Bücürük (Bücürük Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.), hızlı büyüme stratejisini esas aldı. Ancak şirket kısa bir süre içinde mali zorluğa düştü. Şirkete hacizlerin gelmemesi, faaliyetlerin devam edebilmesi için iflas erteleme seçeneği masaya yatırıldı. Şirket avukatları geçtiğimiz günlerde iflas erteleme istemi ile Bakırköy Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Başvuru dilekçesinde şirketin piyasaya 23,4 milyon lira borcu bulunduğu kaydedildi. 267 kadar çalışanı olduğu ifade edilen şirketin yıllık 3 milyondan fazla ürünün üretildiği kaydedildi. Şirketin 2012 yıl sonu cirosu ise 45 milyon lira.
Tekstil’in Dev İsminden İflas Haberi:
Şirketin bir yıl kadar önce yaptığı iflas erteleme başvurusunu mahkeme dün karara bağladı. İflas erteleme dosyasına müdahil olan 400’e yakın alacaklı, şirket sahiplerinin iyi niyetli olmadığını, şirketin içinin boşaltıldığını, mal kaçırıldığı bilgisini mahkeme ile paylaştı. Wenice’nin yabancı ortaklarından biri de dünkü duruşmada “Türk ortaklarımız bizi kandırdı, paravan şirketler kuruldu, mal kaçırdılar” dedi. Dün alınan karar ile birlikte 22 yıl kadar önce temeli atılan Wenice’nin tasfiye süreci başlamış oldu.
Şirketin içi boşaltılıyor
Wenice Grubu’nun iflas erteleme dosyasına yüzlerce alacaklının müdahil olduğu görüldü. Bankalar, faktoring şirketleri, fason dikimciler, işçiler, tedarikçiler dosyaya müdahil oldu. Galatasaray Sportif A.Ş. de 100 bin dolarlık alacağı için sıraya giren firmalar arasında.
Dört klasörden oluşan iflas erteleme dosyasının yarıdan fazlası alacaklıların başvurularından oluşuyor. Başvuru dilekçelerin ortak noktası ise, iflas erteleme talebinin iyi niyet taşımadığı, şirketin içinin boşaltıldığı, mal kaçırıldığı, alacaklıların mafya zoru ile sindirildiği yönünde. Başvurularda, borçlu şirketin zararının azalmak yerine arttığına işaret edilerek iflas erteleme başvurusunun reddi talep edildi
70 Milyon Mal Kaçırıldı!
Dosyaya çok sayıda ihbar mektubunun da girdiği görüldü. Şirketin içinin boşaltıldığını içeren ihbar mektuplarının birinde ayrıntılı bir bilgilendirilmede bulunuluyor.
İddiaya göre Esenyurt Kıraç’daki depodan 70 kamyon mal hileli bir yöntem ile kaçırıldı. Söz konusu malların değeri 10 milyon TL.
Yine iki yönetim kurulunun bilgisi dâhilinde paralar bir güvenlik görevlisinin hesabına aktarıldı. Stokta gösterilen ürünler gerçekte yok. Sahte satış faturaları ile bilânçolar şişirildi. Yine bir bankanın sunduğu belgelere göre, mağaza satışlarında elde edilen paralar şirketin bankadaki hesapları üzerinden değil çalışanların hesapları üzerinden gönderildi.
İflas Erteleme Kervanında Bir Yenisi:
Bir tür kurtuluş yöntemi olarak kabul edilen iflas ertelemeye katılanlar arasında Türkiye’nin kurabiye devi olarak bilinen Kahkeciza de katıldı.
Yıllık 4 milyon kilogram kurabiye üretimi olan, iç pazarın yanı sıra ihraç da edilen Kahkecizade markasının sahibi HSN Satış pazarlama Gıda Sanayi şirketi, içine düştüğü mali darboğazı aşamayınca iflas erteletme kararı istedi. Şirket avukatı İpek Güvenç aracılığı ile İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi’ne 8 Temmuz’da başvuru dilekçesi sunuldu.
İflas Sebebini Açıkladı…
Kahkecizade’nin mali zorluğa düşme nedeni de dilekçede yer aldı. Başvuru dilekçesinde yer alan bilgilere göre, HSN Satış Pazarlama, fabrika ve markayı geçtiğimiz yıl kasım ayında 12 milyon liraya satın aldı. Satışı yapan şirkete 5,3 milyon lira ödeme yapıldı; 6 milyon liralık da piyasa borçları kapatıldı. Ancak, devralınan borçların belirtilenden de fazla çıkması, Kahkecizade’yi nakit sıkıntısına soktu. Bir yandan, üretim için gerekli harcama, öte yandan devralınan borçların ödenmesi, nakit akışının bozulmasına neden oldu.
Başvuru dilekçesinde, fabrikanın öneminden bahsedilirken, iflası durumunda hem bayilerin hem, alacaklıların, hem çalışanların zarar göreceği kaydedildi. Dilekçede ayrıca, fabrika üretiminin devam edebilmesi için, su, elektrik ve doğalgaz tedarik eden ilgili şirketlere yazı yazılması talep edildi.
Şirket Borca Battı!
Mahkeme, fabrika faaliyetlerinin sürmesi için kısa sürede karar aldı. Şirketin borca batık durumda olduğuna işaret eden Mahkeme, bilirkişi raporları daha sonra sunulmak üzere, HSN Satış Pazarlama için tedbir kararı verdi. Kararda, şirketin menkul ve gayrimenkullarine haciz konulamayacağı, yine banka hesapları ile piyasadaki alacaklarına dokunulamayacağı belirtildi. Mali Müşavir Ali Ekber Kartal ve Yurdakul Tuncer da kayyım olarak atandı. Mahkeme, şirketin, sunduğu iyileştirme planı ve bilançolarının ayrıntılı incelemesi için belirlenen 3 kişilik bilirkişi heyetinden rapor istendi.
Petrol Firmasından İflas Haberi: Full Petrol
Full Petrol, son yılların en çok konuşulan akaryakıt istasyon zincirlerinden birisiydi. Mersinli Arslan Ailesi’nin kurduğu akaryakıt istasyonları, uzun yıllar yüzde 8 indirim uygulamasıyla gündeme geldi.
Halen 53 istasyonu olan Full geçen yılın ortasında Doğan Holding ile ortaklık görüşmelerine başladı. Doğan Holding’in Full’ün yüzde 60’ı için 109 milyon dolar verdiği kulislerde konuşuldu. Ancak bu yılın başında ortaklık görüşmeleri sonlandırıldı. Bunun da nedeni, MASAK’ın, European Tobacco adlı şirketin de içinde bulunduğu bazı kurumlara “yurt dışı ticaretle terör örgütüne kaynak sağlamak” suçlaması ile başlattığı operasyon… Bu operasyonun Full’e uzandığı iddiaları şirketin akıbetini olumsuz etkiledi. Hatta operasyon nedeniyle şirketin mal varlığı dondurulunca Full mali sıkıntıya girdi.
“Şirketi Kurtarabileceğimize İnanıyoruz”
Arslan Ailesi şirketi bu süreçte korumak için hukuki yollara başvurdu. Bakırköy 9. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde Full akaryakıt istasyonlarını temsil eden 20 şirket için iflas erteleme davası açıldı. Arspet 1 Petrol, Alfa Petrol, Fullgaz Petrol, Asya Akaryakıt şirketlerinin aralarında olduğu şirketler için açılan iflas erteleme davası devam ederken şirketlere kayyım da atandı.
Konu ile ilgili konuştuğumuz Full Petrol’ün ortaklarından Mahmut Arslan, “Bu süreçte çok büyük maddi kayıplara uğradık ama şirket ticari olarak batmadı. Bir imzasız ihbar mektubuyla bize iftira atıldı. Soruşturma sonunda gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Full başarılı giden bir operasyondu. Biz şirketi kurtarabileceğimize inanıyoruz” diyor. Bu arada; Full’ün Lukoil’e beş yıllığına kiralandığı da basına yansıdı. Öğrendiğimize göre bu kiralama gerçekleşmedi, görüşmeler halen devam ediyor.
Küçük Bir Atölyeden Yola Çıkan Tekstil Devi İflas Eşiğinde: Rodi Mood
Temeli 35 yıl kadar öncesine İzmir’de küçük bir atölyeye dayanan Rodi Mood, Bitlisli Fetin Kazancı’nın kardeşleri ile kurduğu atölye zaman içinde gelişti ilk mağazalar 80’li yılların ortasında açıldı. Rodi Jeans markası ile kot üretiminde adından söz ettiren şirket 1996’da faaliyetlerini İstanbul’a taşıdı.
Türkiye genelinde 150’ye yakın mağazası bulunan hazır giyim markası Rodi Mood için yapılan iflas erteleme başvurusunda mahkeme önceki gün tedbir kararı verdi. Mahkemenin tedbir kararı ile birlikte, şirket alacaklılara karşı korumaya alınmış oldu. Şirketin piyasaya olan borcunun 100 milyon TL seviyesinde. Tekstilde benzer durumlar Wenice Kids, Hey Tekstil ve sektörün önemli isimlerinden Hikmet Tanrıverdi ve Abdullah Çınar’ın şirketleri için de gündeme gelmişti.
Cirosu 400 Milyon TL’di
2008’de konsept değişikliğine giden şirket Rodi Mood ismi ile ürün ve mağazacılık alanında önemli bir değişikliğe gitti. Türkiye genelinde 160 kadar mağazası bulunan markanın bünyesinde 1850 kişi çalışıyor. 2008 cirosu 68 milyon lira olan şirketin 2012 cirosu 400 milyon TL olarak açıklanmıştı.
Yağ Piyasasının Kralı: Doysan Yağ
Doysan Yağ Sanayi, 1977 yılında Türkiye’nin en büyük ayçiçeği çekirdeği kırma fabrikası olarak kurulmuştu. O tarihten sonra birkaç kez el değiştirdi. Şirketin son sahibi Refik Bulutçu, Doysan’ı 2007 yılında ABD merkezli ADM Yağ Sanayi’den satın alarak yeniden ayağa kaldırdı.
Yağ, tarım derken catering sektörüne de giren Bulutçu, Belçika Deliva ile de ortaklığa imza atmıştı.
Doysan’ın Üç Şirketinden de İflas Haberi
Bu ortaklıktan sonra Doysan’nın mali yapısında bozulmalar olmuş, Deliva’nın hesapta olmayan borçları ortaya çıkmıştı. Mali yapı bozulunca Refik Bulutçu çareyi iflas etmekte bulmuştu. Kadıköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesine müracaat eden Bulutçu, Doysan Deliva, Doysan İç ve Dış Ticaret Ve Doysan Tarım Ürünleri şirketleri için iflas erteleme talebinde bulunmuştu.
İstanbul Anadolu 9. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından üç şirketin de iflasına karar verildi
Konular
- Mali Boyutta Şirket Kurtarma Operasyonları
- İflas eden havayolu şirketleri
- İflas eden havayolu şirketleri
- İflas Erteletme Son Beş Yılın En Moda Kavramlarından Biri
- İflas Erteletme Son Beş Yılın En Moda Kavramlarından Biri
- İflas Erteletme Son Beş Yılın En Moda Kavramlarından Biri
- 26 yılda 56 şirket battı, 400 bin yatırımcı mağdur oldu
- 26 yılda 56 şirket battı, 400 bin yatırımcı mağdur oldu
- DANİMARKA'DAKİ TÜRK SCANWAY / TYRKİET İFLAS ETTİ
- Kardeşi Necati Şaşmaz'ı evden attı
- Türkiye'nin en zenginleri (2014)
- Dünyanın en eski şirketleri
- En pahalı alan adları
- Facebook yüzünden işinden olan 17 kişi
- 245 bin euro'ya sahibinden satılık köy
- Beach'ler para basıyor
- İşte vatandaşın 5 yıllık mali bilançosu
- Bu menüdeki en ucuz yiyecek 1000 dolar. Dilerseniz bir ev parasını mantar yemek için de harcayabilirsiniz.
- İşte yeni İzmir
- Vergi şampiyonları açıklandı
- Dünyanın en pahalı arabası geliyor
- Dünyayı yönetenler ne kadar kazanıyor?
- Müzik dünyasında en çok onlar kazanmış
- Terhis oldu, Denizli yolunda Deniz Gezmiş’le karşılaştı
- Yüzlerce Yandex işçisi bir e-postayla kovuldu
- Volkswagen'de skandal üstüne skandal!
- Koç ve Sabancı : 1915’dan Türkiye’de kim nasıl zengin oldu?
- TAZE DİREK NEDEN KAPATTI?
- Hasan Aslanoba Tazedirekt’i neden kapattığını anlattı
- MÜŞTERİ SINIFLANDIRILMASI BİLGİ NOTU